Autoverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een autoverzekering komen veel verschillende factoren kijken. Zo moet u natuurlijk eerst weten voor welk voertuig u de verzekering af wilt sluiten. Daarnaast is een vergelijking van belang zodat u op de hoogte ben van het aanbod en u weet waarvoor u wel of niet gedekt bent.

Dekkingsvormen

Het is allereerst van belang dat u weet voor welke dekkingsvorm u wilt gaan. Nadat u besloten heeft welke dekkingsvorm geschikt is (WA, WA+ All risk dekking) is het de tijd om een geschikte verzekeringsmaatschappij te vinden. Indien u nog niet weet voor welke dekkingsvorm u het beste kunt kiezen is het belangrijk om te bekijken hou oud de auto is en wat de waarde van het voertuig is. Uiteindelijk kunt u zelf overwegen of het risico gelijk staat aan het bedrag wat u maandelijks aan premie moet gaan betalen.

Verzekeraars en voorwaarden

Om de kosten voor de autoverzekering zoveel mogelijk te drukken is het slim om de verschillende autoverzekeringen die verschillende verzekeringsmaatschappijen aanbieden eens goed met elkaar te vergelijken. De bekende verzekeringsmaatschappijen zijn vaak goed aanschreven en bieden daarnaast ook vaak een eerlijke prijs. Veel mensen kiezen er daarom voor om bij een bekende verzekeringsmaatschappij een autoverzekering af te sluiten in plaats van bij een onbekende aanbieder. De beredenering hiervan is vaak dat je bij een bekende autoverzekeringsmaatschappij namelijk redelijk zeker bent van het feit dat een schade claim daadwerkelijk vergoed wordt. Echter zegt dit uiteraard niets, er zijn vele verzekeraars op de markt en aan de hand van de polisvoorwaarden kunt u precies zien wat wel of niet vergoedt word bij schade. Het vergelijken van de polisvoorwaarden is daarom verstandig, hierdoor kunt u een hoop problemen voorkomen en weet u precies waarvoor u wel of niet verzekerd bent.

Premie vergelijken

Bij het afsluiten van de autoverzekering is het belangrijk om naast een goede verzekeringsmaatschappij ook een aanbieder te vinden die een goede prijs/kwaliteit verhouding aanbiedt. De premiekosten van de autoverzekeringen zullen jaarlijks weer veranderen, dit komt doordat de verschillende aanbieders flink concurreren.

Met een beetje geluk is het daardoor mogelijk elk jaar weer opnieuw een goedkope autoverzekering af te sluiten. Indien uw verzekeringsmaatschappij een goede prijs en voorwaarden hanteert is het uiteraard verstandig bij deze aanbieder te blijven. Toch adviseren wij u met enige regelmaat verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op de premie zodat u de goedkoopste autoverzekering kunt vinden, let uiteraard ook op de voorwaarden die hierbij horen en selecteer de autoverzekering met de beste prijs/kwaliteitverhouding.